?Пролетна и свежа салата допълни кулинарната хармония.
Вълшебни палачинки:
Палачинките са бързо, лесно и много вкусно ястие, подходящо както за закуска така и за десерт. Съществуват много начини за приготвяне на сместа за палачинки. Най-универсалният е 6 яйца, 1 литър прясно мляко, няколко щипки сол и брашно около 600-700 гр, докато се получи смес с консистенция на боза. За аромат може да се добави и ванилия. Може и част от млякото да се замени с вода. Един трик, който малко хора знаят е, че 1-2 супени лъжици олио в сместа ще помогнат палачинките да не залепват в тигана. От мазнината се образуват и малките дупчици. С тези пропорции на продуктите се правят около 24-26 палачинки. Друг популярен вариант за смес за палачинки с кисело мляко. 6 яйца се разбиват с 400-500 гр кисело мляко, 200 мл вода и 400-500 гр брашно. Отново се търси смес гъста колкото боза. В някои рецепти се добавя и щипка сода за хляб, но от содата набухват и по-лесно се разкъсват.