ИЗБОРИ ЗА УЧИЛИЩЕН ОМБУДСМАН В ПГСИ „ПЕНЬО ПЕНЕВ"

Демократичният избор на ученически омбудсман в училище е важна процедура, която гарантира участието на всички ученици и демократичният процес на взимане на решения. В него всички ученици имат правото да кандидатстват и да гласуват за предпочитания кандидат.

1. Обявяване на изборите:
2. Училищното ръководство информира всички ученици за възможността да кандидатстват за позицията на ученически омбудсман.
3. Кандидатстване: Всеки ученик, желаещ да стане ученически омбудсман може да вземе участие.
4. Информиране на учениците: След кандидатстването, всички ученици трябва да получат информация за кандидатите чрез публични презентации, дебати или публикуване на кратки биографии на кандидатите. Това ще даде възможност на учениците да запознаят кандидатите и да вземат информирано решение при гласуването.
5. Гласуване: Учениците трябва да имат възможност да гласуват за предпочитания кандидат. Това може да стане чрез тайно гласуване с използване на изборни бюлетини или електронни платформи. Гласуването трябва да бъде удостоверено от надеждни, независими пърсонали, които ще осигурят провеждането на безпристрастен и прозрачен процес.
6. Обявяване на резултатите: След приключването на гласуването, резултатите трябва да бъдат обявени пред учениците. Кандидатът, който е получил най-много гласове, трябва да бъде обявен за ученически омбудсман.
7. Този демократичен процес е важен за установяване на прозрачност, участие и репрезентация на учениците в училището. Той гарантира, че учениците имат възможност да изразят своите мнения и да участват в промяната на училищната общност.

 https://www.facebook.com/pgsi.bs/videos/1056301708896163

 

 

   
© ПГСИ "Пеньо Пенев"

PGSI.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.