ОТКРИТ УРОК ПО КОНСТИТУЦИЯ

Днес, 16.04.2019 г. отбелязахме 140 години от приемането на Търновската конституция, с открит урок по История и цивилизация на учениците от ПГСИ "Пеньо Пенев".

  

  

            

Презентация

Благодарим на всички наши ученици, които се включиха в открития урок по Конституция.

 

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА - 22 АПРИЛ 2019 Г.

 На 22 април 1970 г. за първи път е отбелязан Международният ден на Земята. Първото честване на Денят на Земята се организира от Гейлорд Нелсън – бивш губернатор и сенатор от Уискънсин, който издига каузата за опазване на природата и Денис Хейес – изявен студентски лидер. В проявите на Първият Ден на Земята се включват повече от 20 милиона американци от всички краища на страната.

Денят на Земята - 22 април, е най-големия нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард хора.

СВЕТОВЕН ДЕН НА КНИГАТА - 23 АПРИЛ 2019 Г.

   23 април - символична дата за световната литература, превърнала се в повод за основаването на Световен ден на книгата и авторското право.

Нека не забравяме, че книгите с нищо не могат да бъдат заменени. Те дават възможност на човек да се усъвършенства, както не може никоя друга дейност.

 

ИЗВЪНКЛАСНИТЕ ЗАНИМАНИЯ В ПГСИ "ПЕНЬО ПЕНЕВ" ЗАПОЧВАТ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

В ПГСИ "Пеньо Пенев" стартира кампания за организиране на занимания по интереси с учениците, съгласно Наредбата за приобщаващото образование. На заседание на педагогически съвет, всички учители бяха запознати с последните изменения на Наредбата и указанията за организиране на заниманията по интереси. Проведе се анкетно проучване сред учениците за идентифициране заниманията по интереси, в които те желаят да бъдат включени. Предлагаме в училище да се провеждат следните занимания по интереси: Обучение чрез забавление с LearningApps; Забавна Електротехника; Великите български исторически личности с ученици от VIII до XII клас.

 

 

 

   

НОВИНИ  

   

Реклама  

   
© ПГСИ "Пеньо Пенев"

PGSI.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.